Lufthansa домовилася з пілотами про підвищення зарплати

Середа, 15 лютого 2017, 14:47

Авіакомпанія Lufthansa та профспілка пілотів досягли домовленості щодо нової тарифної угоди, яка гарантує підвищення зарплати пілотам та одноразову додаткову виплату.

Про це пише Focus.

"Lufthansa пристала на пропозицію посередника Гюнтера Плойгера. Угода стосується зарплати 5400 пілотів компаній групи Lufthansa, а саме Lufthansa Cargo і Germanwings", – йдеться у повідомленні.

Як повідомила авіакомпанія Lufthansa, профспілка пілотів домоглася збільшення оплати праці на 8,7% в чотири етапи. Крім того, компанія зобов’язалася здійснити одноразову виплату розміром близько 30 млн євро, що означатиме отримання кожним пілотом від 5000 до 6000 євро на одного працівника.

За даними Lufthansa, підвищений рівень зарплати утримуватиметься до кінця 2019 року.

"Плойгер представив свої пропозиції трохи менше тижня тому… Як відомо, Lufthansa пропонувала пілотам одноразовий платіж та на 4,4%  більшу зарплату протягом шестирічного періоду. У профспілці пілотів вимагали більш ніж 20% підвищення зарплати протягом п'яти років", – відзначає видання.

Нагадаємо, наприкінці минулого року профспілка пілотів Vereinigung Cockpit (VC) ухвалила рішення призупинити страйк пілотів Lufthansa і повернутися за стіл переговорів з керівництвом компанії задля вирішення суперечки щодо зарплати.

Як повідомлялося, останній шестиденний страйк у листопаді минулого року коштував авіакомпанії близько 100 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.