Міністр оборони Німеччини закликала збільшити витрати на оборону

Середа, 15 лютого 2017, 15:44

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйен закликала до збільшення військових витрат в Європі напередодні зустрічі зі своїми колегами з НАТО в Брюсселі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Ми, європейці, повинні робити більше, щоб бути в змозі забезпечити безпеку для Європи, і це означає необхідність інвестицій", - сказала фон дер Ляйєн.

Пропозиція міністра не надто популярна в Німеччині, навіть незважаючи на те, що в бундесвері багато застарілого обладнання і не вистачає ресурсів.

Берлін вже погодився збільшити витрати на оборону, хоча Німеччина як і раніше не досягне обіцяних двох відсотків ВВП, до яких закликає НАТО.

Як повідомлялося, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що у 2016 році видатки на оборону країн-членів зросли на 10 млрд доларів.

В той же час, лише дві країни НАТО з числа членів ЄС досягли поставленої цілі щодо витрат на оборону у 2% від ВВП.

Нагадаємо, Німеччина планує створення спільного флоту транспортних літаків C-130J з Францією і приєднається до флоту літаків-заправників на базі Airbus A330, який очолюють Нідерланди.

Німеччина також підпише угоду про розширене співробітництво в галузі оборони з Норвегією, яка включає в себе плани закупівель підводних човнів і ракет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.