Frontex: у 2016-му в ЄС зафіксовано 500 тис. випадків незаконного проникнення

Середа, 15 лютого 2017, 15:48

Міграційний тиск на зовнішні кордони Європи залишається на високому рівні, що виливається в понад півмільйона випадків незаконного перетину кордону за минулий рік.

Про це йдеться у черговому звіті прикордонної агенції ЄС Frontex, опублікованому на її сайті.

У звіті вказується, що минулого року в ЄС було зафіксовано понад 500 тис. випадків нелегального перетину кордонів.

Frontex відзначає, що у порівняні з 1,8 млн випадків незаконного перетину кордону, зафіксованих у 2015-му році, минулого, 2016-го року спостерігалося значне зниження подібних випадків, але цей показник, як і раніше вище будь-якого річного показника у період з 2010 до 2014-го років.

 "За оцінками агентства Frontex, ця цифра відповідає приблизно 382 000 мігрантів, які прибули  до Європи з країн Близького Сходу, Африки та Азії", – йдеться у повідомленні.

Як і раніше, більшість мігрантів прибули до Італії та Греції. При цьому в агенції відзначають суттєве зменшення кількості мігрантів, які прибули з Туреччини внаслідок дії міграційної угоди між ЄС та Туреччиною, укладеною минулого року.

Також в агенції відзначають збільшення кількості мігрантів.ю які прибули до Європи з Африки, в основному, центральним та західним маршрутами.

Раніше повідомлялося, що протягом січня 2017-го року трьома основними міграційними маршрутами до ЄС прибули близько 8000 мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.