Сирійська опозиція у Женеві хоче обговорити "перехідний період"

Середа, 15 лютого 2017, 16:49

Високий переговорний комітет сирійської опозиції вважає за необхідне почати обговорення питання перехідного періоду на переговорах з сирійською владою у Женеві.

Про це заявив прес-секретар комітет Салім Ель-Мусліт повідомляє Reuters.

"Сирійська опозиція хоче поставити питання перехідного періоду на мирних переговорах щодо політичного врегулювання сирійського конфлікту в Женеві, які мають розпочатися наступного тижня", – йдеться у повідомленні агенції.

Представник комітету також наголосив, зо нинішній керівник держави Башар Асад має відігравати мінімальну роль в політичному житті країни під час "перехідного періоду".

"Ми хочемо прямих переговорів, хочемо заощадити час, якомога швидше покласти край стражданням сирійського народу", – сказав Мусліт.

Проте, за його словами, опозиція досі не отримала порядку денного переговорів, які повинні початися 23 лютого після попередніх зустрічей, починаючи з 20 лютого.

В той же час, спецпредставник генерального секретаря ООН Стеффан де Містура, виступаючи в Італії, заявив, що буде наполягати на тому порядку денному, який викладена у резолюції Ради Безпеки ООН, спрямованій на припинення конфлікту.

"Вона включає в себе три основні напрямки: створення нової форми правління, розробку нової Конституції і дострокові вибори під контролем ООН", – наголосив де Містура.

Як відомо, 15-16 лютого 2017 року в столиці Казахстану планується проведення чергового засідання високого рівня в рамках процесу з врегулювання ситуації в Сирії.

Нагадаємо, що на переговорах щодо мирного врегулювання у Сирії, які пройшли 23-24 січня в столиці Казахстану Астані Росія, Іран і Туреччина досягли домовленості щодо механізму моніторингу перемир'я в Сирії.

Крім того, російська делегація на переговорах в Астані передала представникам сирійської опозиції проект конституції цієї країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.