До Болгарії прибули військові США для спільних навчань

Середа, 15 лютого 2017, 19:09

У Болгарії, на навчальному полігоні "Ново село" почалося розгортання військового підрозділу США в рамках посилення східного флангу НАТО.

Про це повідомляється на сайті болгарського Міноборони.

"Рота третьої танкової групи сухопутних військ США з Форт-Карсона, розмістилася на навчальному полігоні "Ново село", – йдеться у повідомленні.

Наразі до місця розташування прибуло 120 американських військовослужбовців.

У прес-службі відомства також повідомили, що до кінця тижня очікується прибуття на полігон 15 БМП "Бредлі", двох гусеничних бронетранспортерів М-113 та інших видів автомобільного та допоміжного обладнання.

"Передислокація військового формування в район "Ново село" є частиною ініціативи США з забезпечення безпеки європейських союзників по НАТО і частиною операції "Атлантична рішучість", – йдеться у повідомленні відомства.

Передбачається, що в цьому році на полігоні "Ново село" буде збільшена інтенсивність спільних навчань і тренувань. Військові формування сухопутних військ США будуть змінюватися для участі в навчаннях.

Бойова та допоміжна техніка США буде використовуватися в ротації під час спільної підготовки військових формувань болгарської армії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.