Питання щодо посольства США в Єрусалимі розглядається з обережністю - Трамп

Четвер, 16 лютого 2017, 07:54

Президент США Дональд Трамп заявив, що у США з великою обережністю розглядають питання щодо перенесення посольства в Ізраїлі в Єрусалим.

Про це він сказав під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху в Білому домі, повідомляє ABC News.

"З приводу перенесення посольства в Єрусалим - я б дуже хотів, щоб це відбулося. Ми всіма силами розглядаємо це.

Ми розглядаємо це з великою обережністю, великою обережністю (повторив Трамп - Ред.), повірте мені", - сказав президент США.

"Подивимося, що буде далі", - додав він.

ABC News зазначає, що є деякі припущення, що Трамп пом'якшив свою позицію в цьому питанні.

"Це не просте рішення", - сказав Трамп на минулих вихідних в інтерв'ю ізраїльській газеті правого спрямування Israel Hayom.

"Це (питання - Ред.) обговорюється протягом багатьох років. Ніхто не хоче прийняти це рішення, і я думаю над цим серйозно", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп закликав премʼєр-міністра Ізраїлю Біньямін Нетаньяху призупинити на деякий час будівництво нових поселень на території Палестини.

Як відомо, під час передвиборної кампанії Дональд Трамп заявляв, що в разі обрання президентом США доб'ється офіційного визнання Єрусалиму столицею.

Зазначимо, що Ізраїль та Палестинська автономія офіційно вважають Єрусалим своєю столицею й не визнають таке право за іншою стороною, хоча ізраїльський суверенітет над східною частиною міста не визнаний ні ООН, ні значною частиною міжнародного співтовариства, а органи влади Палестинської автономії взагалі ніколи не перебували в Єрусалимі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.