Єврокомісар з гуманітарних питань відвідає Україну 20–21 лютого

Четвер, 16 лютого 2017, 15:53

Єврокомісар із питань гуманітарної допомоги та кризового врегулювання Христос Стиліанідес відвідає Україну включно з Донбасом 20-21 лютого.

Про це повідомляє прес-служба Представництва ЄС в Україні.

Під час свого візиту єврокомісар відвідає гуманітарні проекти, які фінансуються ЄС на сході України, зустрінеться з партнерами та працівниками гуманітарної сфери, та з тими, кому проекти ЄС допомагають.

Він також зустрінеться з головою Донецької військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським.

"Візит комісара пов'язаний із посиленням бойових дій на сході країни, через які страждають десятки тисяч людей, особливо тих, хто проживає вздовж "контактної лінії", - зазначають у Представництві ЄС.

На другий день візиту, 21 лютого, Стиліанідес запланував зустрічі з представниками української влади. Обговорення буде зосереджуватися на поточній ситуації на сході України та питаннях, яким чином ЄС може відповісти на потреби постраждалого населення.

Це четвертий візит єврокомісара в Україну з початку кризи. З 2014 року Європейська комісія виділила понад 70 млн євро на гуманітарну допомогу; ЄС та країни-члени ЄС надали понад 133 млн євро на гуманітарну допомогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.