МЗС РФ нагадало росіянам, що за кордоном їх можуть затримати на вимогу США

Четвер, 16 лютого 2017, 17:02

Міністерство закордонних справ Росії випустило чергове попередження для росіян, що виїжджають за кордон, через загрозу затримання або арешту їх за запитами правоохоронних органів та спеціальних служб США в третіх країнах.

Текст попередження опублікований на сайті МЗС РФ.

"У розвиток опублікованих МЗС Росії 2 вересня 2013 р., 10 квітня 2014 р., 22 травня 2015 р. і 11 квітня 2016 р. попереджень громадянам Російської Федерації підтверджуємо, що реальна загроза зазнати затримання або арешту за запитами правоохоронних органів та спеціальних служб США в третіх країнах зберігається", – відзначили у зовнішньополітичному відомстві РФ.

В МЗС РФ нагадали, що кількість інцидентів, коли громадян РФ затримували в третіх країнах за запитом США, наразі перевищила три десятки.

Так, за інформацією зовнішньополітичного відомства РФ у 2016 р. до США були екстрадовані чотири російських громадянина, троє з Фінляндії, ще один з Норвегії.

"З останніх прикладів можна навести недавній арешт С.В. Лісова в Іспанії", – наголошує російське МЗС.

В Росії вважають, що після арешту і екстрадиції "росіяни стикалися з упередженим ставленням з боку американського "правосуддя".

Тому в МЗС Росії "настійливо рекомендують російським громадянам при плануванні поїздок за кордон ретельно зважувати всі ризики, особливо якщо є підстави припускати наявність претензій до них з боку американських правоохоронних органів".

В російському МЗС також відзначили, що в першу чергу це стосується виїзду в країни, що мають з США договори про видачу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.