У США кандидат на пост радника відмовив Трампу через заступницю Флінна

П'ятниця, 17 лютого 2017, 10:20

Колишній віце-адмірал Роберт Гарвард відмовився від пропозиції президента США Дональда Трампа зайняти пост радника з національної безпеки, який раніше займав Майкл Флінн, через суперечку у кадрових питаннях.

Про це повідомляє CBS News з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

Два джерела, близькі до ситуації, підтверджують, що Гарвард зажадав мати свою власну команду, а Білий дім був проти цього.

"Зокрема, пан Трамп сказав заступниці радника з національної безпеки Кетлін Макфарланд, що вона може зберегти свою посаду навіть після відставки радника з національної безпеки Майкла Флінна", - повідомляє видання.

Проте Гарвард не захотів, щоб Макфарланд була його заступницею, і після цілого дня переговорів щодо цього та інших кадрових питань Гарвард відмовився бути заміною Флінну.

Раніше повідомлялося, що віце-адмірал Роберт Гарвард, який був заступником нинішнього міністра оборони США Джеймса Меттіса, замінить Флінна на посаді радника Дональда Трампа з питань національної безпеки США.

Серед потенційних кандидатів був також і генерал у відставці Девід Петреус, колишній директор ЦРУ, чия репутація була заплямована скандалом через розголошення закритої інформації його біографу.

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку ввечері 13 лютого.

Інформація про його відставку з'явилася після того, як стало відомо, що міністерство юстиції США попередило адміністрацію Трампа в січні, що Флінн ввів в оману посадових осіб адміністрації щодо його комунікацій з російським послом, і що він є потенційно уразливий для шантажу з боку Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.