Турецькі війська повністю оточили сирійське місто Ель-Баб

П'ятниця, 17 лютого 2017, 11:05

Турецькі військові та сирійські повстанці, яких підтримує Анкара, повністю оточили місто Ель-Баб, яке було захоплене бойовиками ІДІЛ.

Про це заявили у Міноборони Туреччини, передає Anadolu.

Виступаючи в Брюсселі, міністр оборони Туреччини Фікрі Ішик заявив, що Туреччина допоможе мирним жителям у місті Ель-Баб, а також допоможе відновити інфраструктуру міста після того, як терористична група буде витіснена з міста.

"Зараз Ель-Баб повністю оточений. Всередині міста проводиться серйозна операція з очищення (від бойовиків ІДІЛ - Ред.)", - сказав він.

"Йде дуже напружена операція, щоб очистити центр міста Ель-Баб від ІДІЛ. Вільна сирійська армія та турецькі Збройні Сили проводять її разом", - сказав він.

Нещодавно Сирійський центр з моніторингу прав людини повідомив, що внаслідок ударів турецької авіації у місті Ель-Баб загинули 24 цивільних, хоча військові Туреччини заявляють, що в ході операції загинули лише терористи.

Раніше повідомлялося, що сирійські повстанці за підтримки турецьких військ увійшли в центр міста Ель-Баб, яке знаходилося під контролем бойовиків "Ісламської держави".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.