Качинський: Польща не підтримає кандидатуру Туска на другий термін глави Євроради

П'ятниця, 17 лютого 2017, 12:47

Голова правлячої партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський підтвердив, що Польща не підтримає кандидатуру Дональда Туска на другий термін в якості президента Європейської ради.

Про це він сказав в інтерв'ю TVP3, повідомляє Радио Польша.

Ярослав Качинський таким чином прокоментував публікацію в Financial Times, в якій йдеться, що кандидатуру Дональда Туска підтримує більшість країн ЄС, але небажання Варшави бачити його президентом Європейської може поставити під загрозу його шанси. За даними британської газети, про те, що польський уряд не підтримає Дональда Туска, Ярослав Качинський сказав канцлеру Німеччини Ангелі Меркель під час її недавнього візиту до Варшави.

"Важко уявити, щоб політик, який бере активну участь у польських справах, до того ж у дуже сумнівних ситуаціях, політик, який завдає нам шкоди, зокрема, що стосується штрафів у розмірі 250 тис. євро за кожного неприйнятого біженця, отримав від нас підтримку", - сказав він.

Також Ярослав Качинський сказав, що Дональд Туск несе моральну відповідальність за Смоленську катастрофу, оскільки "розв'язав війну" з тодішнім президентом.

Термін Дональда Туска на посаді президента Європейської ради завершується в травні цього року. Формально для переобрання Туска необхідна більшість голосів у Європейській раді, але на практиці рішення приймається одноголосно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.