У Туреччині за місяць затримали 80 осіб, які агітували проти конституційних змін

П'ятниця, 17 лютого 2017, 13:00

Турецька поліція затримала щонайменше 80 людей, прихильників кампанії, що закликає голосувати на квітневому референдумі проти внесення змін до Конституції, що можуть посилити владу президента країни.

Про це повідомляє турецька філія організації Transparency International, передає Turkish Minute.

Transparency International в Туреччині заявила напередодні, що буде стежити за випадками порушення прав і незаконних дій уряду напередодні референдуму, та буде ділитися з громадськістю інформацією, публікуючи регулярні звіти.

У першому звіті йдеться, що у період з 26 грудня 2016 року по 31 січня 2017 року понад 80 осіб були затримані за те, що агітували голосувати на референдумі "ні".

У звіті підкреслюється, що причиною більшості затримань турецькою поліцією було те, що люди роздавали листівки проти конституційних змін.

Нагадаємо, референдум щодо конституційних поправок, які мають посилити владу президента Туреччини Ердогана відбудеться 16 квітня.

21 січня турецький парламент схвалив законопроект про внесення поправок до конституції, що розширюють повноваження президента країни.

Детальніше про турецьку конституційну реформу, що дозволить розширити повноваження президента країни Реджепа Таїпа Ердогана, читайте у статті на ЄвроПравді: "Нова турецька республіка: мрії та дії Реджепа Ердогана"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.