ЄС інвестує 444 млн євро в енергетичну інфраструктуру

П'ятниця, 17 лютого 2017, 13:53

Країни ЄС схвалили пропозицію Єврокомісії щодо інвестицій у 444 млн євро у ключові проекти енергетичної інфраструктури.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії.

"18 відібраних проектів у сфері електроенергетики, розумних мереж енергопостачання, газопостачання сприятимуть досягненню цілей Енергетичного союзу шляхом об’єднання європейських енергомереж, підвищення надійності енергопостачання, а також зроблять свій внесок в сталий розвиток за рахунок інтеграції відновлюваних джерел енергії в країнах ЄС" - йдеться у повідомленні.

"Я вітаю сьогоднішню домовленість держав-членів.  Це важливі проекти з серйозними транскордонними наслідками. Вони є відчутною ознакою того, що Енергетичний союз означає для Європи і  як Європейський Союз  може допомогти зробити наші країни сильнішим шляхом тісної співпраці одна з одною" - заявив віце-президент Єврокомісії з енергетичного союзу Марош Шефчович.

З 18 проектів, які будуть фінансуватися ЄС, сім знаходяться у сфері електроенергетики – на них Євросоюз виділить 176 млн євро. На десять проектів у газовому секторі ЄС виділить 228 млн євро. Ще 40 млн євро будуть виділені на проект розумних мереж енергопостачання.

Проекти, в які інвестуватиме ЄС, реалізуються або будуть реалізовані в Німеччині, Північній Ірландії, Хорватії, Словенії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.