Польща не визнає звітів "Венеціанки" та Human Rights Watch – Ващиковський

П'ятниця, 17 лютого 2017, 18:45

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що його країна не збирається визнавати звітів Венеціанської Комісії та Human Rights Watch з оцінками стану демократії у Польщі.

Про це він розповів під час 53-ї безпекової конференції у Мюнхені, повідомляє Onet.

"Ми не визнаємо звіти Венеціанської Комісії та Human Rights Watch про стан демократії в Польщі. Натомість ми самі надішлемо оцінку діяльності цих організацій до Франса Тіммерманса наступного тижня", – сказав він.

Так, під час конференції Ващиковський говорив також і про стан стану демократії в Польщі, а також про звіти Венеціанської Комісії та організації Human Rights Watch.

"У кожній країні ЄС є власна модель демократії, вони пізні. У країні, громадянином якої є Франс Тіммерманс взагалі немає Конституційного Суду", – додав він.

Нагадаємо, восени минулого року, за результатами дебатів щодо конституційної кризи у Польщі, євродепутати ухвалили резолюцію, в якій закликають владу Польщі  розв’язати її протягом тримісячного терміну.

Як відомо, на початку минулого року Європейська комісія вирішила розпочати процедуру перевірки щодо Польщі у звʼязку з ухваленням закону про Конституційний суд та останніми змінами у законодавстві про ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.