Діти-мігранти почали повертатися до французького Кале – ЗМІ

П'ятниця, 17 лютого 2017, 19:56

Від 300 до 400 мігрантів, в основному це діти без супроводу дорослих, повернулися до Кале на півночі Франції протягом останніх кількох тижнів з надією перебратися до Великої Британії.

Про це з посиланням на дані неурядових організацій пише Reuters.

"Ми вважаємо, що мігранти повертаються (до Кале – ред.) і від 300 до 400 з них на цей момент перебувають в регіоні. Більшість з них – підлітки або молоді люди," – цитує агенція Люсі Фаврі з місцевої асоціації допомоги Utopia 56.

На думку активістів, точніше кількість мігрантів визначити складно, позаяк багато з них переховуються від поліцейських патрулів, тоді як частина з них вже перебралися до Британії.

Агенція також повідомляє, що Йолайн Бернард, яка працює в НУО "Салам", розповіла про те, що її колеги роздали більше ста щоденних продуктові наборів для мігрантів.

"Ми не рахували, скільки їх, проте щоразу ми бачимо нові обличчя (серед мігрантів, які отримують допомогу – ред.), так що, ми напевно говоримо про сотні людей, і я думаю, що їх стає все більше і більше", – відзначила вона.

"Влада нічого не робить, оскільки "джунглі" (йдеться про знамениті "джунглі Кале", табір для мігрантів на околицях Кале – ред.) були знесені. Ми тут самі по собі", – додала вона.

Агенція відзначає, що місцева влада відмовилася підтвердити цифри, оскільки побоюється, що дізнавшись про піклування в Кале, мігранти почнуть масово повертатися до міста.

Нагадаємо, наприкінці минулого року в Кале завершили будівництво стіни, покликаної завадити проникненню мігрантів у транспортні засоби, що прямують до Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.