Трамп кинув слухавку в розмові з прем’єром Австралії - ЗМІ

Четвер, 2 лютого 2017, 11:57

Телефонна розмова між президентом США Дональдом Трампом і прем'єром Австралії Малкольмом Тербуллом закінчилася раніше запланованого через те, що Трамп обірвав її.

Про це повідомляє The Washington Post.

Трамп назвав цю розмову "найгіршою" з усіх, які він мав зі світовими лідерами того дня (у суботу, саме тоді Трамп проводив розмову з Путіним. – Ред.), і закінчив її раніше, ніж планувалося. Видання зазначає, що президент США обірвав розмову на 25-й хвилині, хоча планувалося, що вона триватиме годину.

Суперечка між лідерами сталася після того, як Тербулл спробував домогтися у Трампа підтвердження того, що США приймуть з Австралії 1250 біженців, як це передбачено угодою, підписаною попередньою американською адміністрацією.

У середу Трамп висловив своє обурення з приводу угоди у Твіттері.

"Ви у це вірите? Адміністрація Обами погодилася прийняти тисячі нелегальних мігрантів з Австралії. Чому? Я вивчу цю дурну угоду", - написав він.

Прем’єр Австралії, як повідомляє New York Times, відмовився коментувати деталі телефонного дзвінка і його тривалість, однак визнав, що розмова була "відвертою".

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заборонив в'їзд у Штати громадянам семи країн – Іраку, Ірану, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену.

Такий указ нового президента США викликав хвилю обурення і критики у світі та в США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.