У США демократи вимагають від радника Трампа з нацбезпеки пояснити "гонорари" з РФ

Четвер, 2 лютого 2017, 12:24

У США група демократів звернулася до Пентагону з проханням перевірити факт отримання гонорару радником з нацбезпеки президента США Дональда Трампа Майклом Флінном за виступ на одному із заходів у Москві в 2015 році, що є можливим порушенням Конституції.

Про це повідомляє The Washington Post.

Повідомляється, що Майкл Флінн, відставний армійський генерал-лейтенант, сидів з президентом Росії Володимиром Путіним під час заходу, проведеного на честь російського телеканалу RT у 2015 році.

Демократи припускають, що Флінн, отримавши гонорар, можливо, порушив Конституцію, яка забороняє вищим чиновникам отримувати платежі від іноземних урядів.

"Це дуже непокоїть, що (Флінн) вирішив прийняти оплату за участь у заході, організованому пропагандистським інструментом уряду Росії, яка напала на Сполучені Штати в спробі підірвати наші вибори", - йдеться у листі демократів, направленому до Пентагону у середу.

У своєму листі демократи вимагають інформації про те, "скільки отримав Флінн за вечерю з Володимиром Путіним та чи отримав він додаткові платежі від російських або інших іноземних джерел, та чи запитував він дозволу від Міністерства оборони й Конгресу на отримання таких виплат".

За інформацією The Washington Post, чиновники з міністерства оборони не відповіли на прохання прокоментувати лист.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.