Уряд Британії зможе заблокувати шотландський референдум - глава Міноборони

Четвер, 2 лютого 2017, 13:48

Міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон вважає, що уряд може відмовити у наданні Шотландії юридичного права для проведення ще одного рефередуму про незалежність.

Про це повідомляє The Guardian.

"Майкл Феллон, міністр оборони, спровокував скандал через питання щодо другого шотландського референдуму про незалежність, припускаючи, що він буде заблокований урядом Великої Британії", - зазначає видання.

В інтерв'ю газеті "Herald" Феллон заявив, що уряд не дасть Шотландії необхідної юридичної сили на проведення ще одного референдуму.

"Ні, забудьте про це", - сказав він, відображаючи думки міністрів, які вважають, що Нікола Стерджен блефує про проведення референдуму, перш ніж Британія покине Євросоюз, оскільки вона не має підтримки більшості серед шотландських виборців.

Видання зазначає, що вже в інтерв'ю для BBC Radio Scotland Феллон пом'якшив свою позицію, закликаючи Стерджен "забути про все це та виконувати свою роботу, на яку вона була обрана".

"Ми не бачимо потреби проводити повторний референдум", - заявив він.

Зазначимо, що майже дві третини шотландців не підтримують ідею проведення референдуму про незалежність від Великої Британії у 2017 році.

Нагадаємо, перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що після ухвали рішення Верховного суду Британії стає "більш очевидно" те, що Шотландія повинна провести новий референдум про незалежність, та анонсувала нову законодавчу ініціативу, яка дозволить шотландському парламенту голосувати щодо Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.