Посольства країн ЄС заявили про підтримку Плану заходів щодо ОРДЛО

Четвер, 2 лютого 2017, 20:17

Представництво ЄС в Україні та посольства країн-членів ЄС у Києві висловили підтримку Плану заходів щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, ухваленого українським урядом.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сторінці Представництва ЄС у Facebook.

"План заходів уособлює важливий крок на шляху до інклюзивного підходу до громадян України, які проживають на територіях, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження. Втілення Плану створить можливості для посилення соціальної згуртованості, розбудови миру та примирення в областях, уражених конфліктом. Ми особливо вітаємо зосередженість на забезпеченні свободи пересування вздовж усієї лінії зіткнення, контактів між людьми, доступу до соціальних послуг, у тому числі — освіти", - йдеться у заяві.

У диппредставництвах чекають на наступні заходи уряду, спрямовані на поновлення надання соціальних послуг та виплат пенсій громадянам України, які живуть на територіях, що не контролюються державною владою.

"Очевидно, що імплементація Плану заходів буде складним завданням…Ми закликаємо усі релевантні органи державної влади, такі як правоохоронні органи, включно із Службою Безпеки України, — зіграти конструктивну роль у організації цього процесу. Роль Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб у координації процесу є критично важливою — всі залучені актори повинні брати її до уваги", - зазначається у заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.