Німеччина перевірятиме мобільні телефони біженців

Понеділок, 20 лютого 2017, 09:37

Федеральне відомство з питань міграції та біженців (BAMF) отримає доступ до даних мобільних телефонів біженців, які прибувають до країни.

Про це повідомляє n-tv.

"Для того, щоб мати можливість краще ідентифікувати осіб, що шукають притулку, Федеральне відомство з питань міграції та біженців зможе читати свої мобільні телефони згідно з планами федерального уряду", – йдеться у повідомленні.

Так, відзначається, що відповідний законопроект підготовлений Федеральним міністерством внутрішніх справ з метою "покращити ситуацію з виконанням рішення про депортацію з країни".

Наразі зчитування даних з мобільних телефонів дозволене лише в тій ситуації, коли є підозра у вчиненні кримінальних злочинів біженцями.

Федеральне Міністерство внутрішніх справ підрахувало, що від 50 до 60% осіб, які звернулися за притулком минулого року могли б стати "носієм інформації". Це приблизно 150 000 осіб.

За даними влади, біженці повідомляють неправдиві відомості з метою уникнути депортації або переслідування.

Планується, що пункти прийому біженців BAMF мають бути обладнані апаратним та програмним забезпеченням відповідно, що дозволить зчитувати дані близько 2400 носів інформації на день. За даними Центрального регістру іноземців у Німеччині наразі перебувають 213 000 "іноземців, яких можна вислати".

Раніше повідомлялося, уряд Німеччини планує, що цього року з країни буде депортована рекордна кількість мігрантів, яким відмовлено у наданні притулку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.