У Трампа готують переговори з владою Північної Кореї

Понеділок, 20 лютого 2017, 09:41

У США ведуть підготовку для переговорів високопоставлених північнокорейських чиновників з колишніми посадовими особами США, що може бути першою такою зустріччю більш ніж за п'ять років, та знак того, що Пхеньян бачить потенціал, що відкриває нова адміністрація президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

"Організація переговорів ускладнилася за останні вісім днів, оскільки Північна Корея провела випробування балістичної ракети та сталося вбивство зведеного брата Кім Чен Ина в Малайзії, яке багато хто підозрює, було замовлено лідером Північної Кореї", - зазначає видання.

Аналітики також кажуть, що сильно сумніваються, що Пхеньян, який вперто наполягає на тому, щоб бути визнаним ядерною державою, буде готовий пом'якшити свою позицію щодо програми озброєнь.

За даними видання, якщо переговори відбудуться, то це може запропонувати проблиск надії для вже ворожих стосунків, які погіршилося, оскільки уряд лідера КНДР працює над тим, щоб розробити ракети з ядерними боєголовками, здатними досягти континентальної частини США.

Джерела повідомляють, що до переговорів будуть залучені від сторони США колишні чиновники, які брали участь у попередніх переговорах, але північнокорейська сторона, що складається з чиновників — як і раніше в стадії підготовки.

Також зазначається, що Держдеп не схвалив візи північнокорейцям для переговорів, які будуть проходити в Нью-Йорку протягом найближчих декількох тижнів.

"Північні корейці висловили зацікавленість в участі, але поки нічого не затверджено", - сказала джерело, знайоме з підготовкою зустрічі.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп назвав Північну Корею "великою, великою проблемою", з якою США будуть розбиратися дуже жорстко. 

Північна Корея підтвердила здійснення 12 лютого успішного запуску нового типу балістичної ракети Pukguksong-2.

Як відомо, минулого року КНДР здійснила вісім спроб тестового запуску балістичних ракет середньої дальності, лише один запуск був успішним.

Через випробування ядерних і балістичних ракет Північна Корея перебуває під санкціями ООН з 2006 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.