Росія заперечує причетність до підготовки перевороту в Чорногорії

Понеділок, 20 лютого 2017, 12:13

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав голослівними звинувачення в тому, що російські держоргани нібито брали участь у спробі перевороту в Чорногорії.

Про це повідомляє РІА "Новості".

"Що стосується згаданої новини, то вона стоїть в одному ряду з іншими голослівними звинуваченнями нас і нашої країни, в тому числі в хакерських атаках проти всього Заходу, втручанні у виборчі кампанії більшості західних країн, про зв'язки адміністрації Трампа з російськими спецслужбами і багато-багато іншого. По жодному з цих голослівних звинувачень жодного факту нам пред'явлено не було", - сказав Лавров.

Нагадаємо, спеціальний прокурор Чорногорії заявив, що деякі державні структури Росії причетні до підготовки путчу в день парламентських виборів минулого року.

Нагадаємо, 16 жовтня 2016 року в день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи.

Опозиційні партії заявили, що вся операція була сфабрикована, і звинуватили прем’єра Міло Джукановича у використанні служб безпеки для продовження свого керівництва країною, яке триває вже чверть століття.

Перед голосуванням Джуканович заявив, що Росія фінансує опозицію для того, щоб зірвати майбутнє членство Чорногорії у НАТО.

У листопаді Джуканович звинуватив проросійську опозицію у безпосередній причетності до сценарію силової зміни влади в країні і його вбивства у день виборів.

Зараз двох підозрюваних розшукує Інтерпол. У них є російське громадянство, і вони, як стверджує The Telegraph, курирували підготовку до держперевороту.

Раніше прокуратура Чорногорії називала двох росіян - Едуарда Широкова і Володимира Попова - організаторами спроби держперевороту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.