Масові заворушення у Стокгольмі: поліції довелося застосувати зброю

фото, відео
Вівторок, 21 лютого 2017, 07:36

У столиці Швеції Стокгольмі в понеділок ввечері спалахнули заворушення, поліції навіть довелося робити попереджувальні постріли, щоб заспокоїти натовп.

Про це повідомляє Expressen.

Натовп людей кидав у поліцейських камені, трощив вітрини магазинів і підпалював автомобілі. Приводом для погромів стало затримання чоловіка на одній з вулиць Стокгольма, спільники якого почали кидати в поліцейських каміння.

 

На місце події були викликані загони поліції. Учасники заворушень почали закидати їх камінням, у відповідь на що поліцейські зробили попереджувальні постріли.

Всього за даними поліції було спалено близько десятка автомобілів. Постраждали двоє людей, один був побитий в центрі міста, другого побили і пограбували на одній із вулиць поруч.

Поліція повідомила, що жоден з учасників заворушень не був затриманий.

Нагадаємо, 18 лютого президент США Дональд Трамп, виступаючи на мітингу своїх прихильників у Флориді, лякав інцидентом із біженцями у Швеції, якого не було.

"Подивіться, що відбулося минулої ночі в Швеції", - сказав Трамп, перелічуючи теракти, що відбувались у різних країнах Європи.

Згодом Трамп спробував пояснити, що те, що він говорив про Швецію, він побачив на телеканалі FOX News, але не сказав коли.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.