Трамп призначив нового радника з нацбезпеки замість Флінна

фото
Вівторок, 21 лютого 2017, 07:51

Президент США Дональд Трамп оголосив про призначення генерал-лейтенанта Герберта Макмастера радником з питань національної безпеки замість Майкла Флінна, який нещодавно подав у відставку.

Про це повідомляє CNN.

Макмастер до недавнього часу очолював Центр інтеграції бойових можливостей сухопутних військ США і був заступником командувача Командування з академічних і наукових досліджень з розбудови сухопутних військ.

"Він людина величезного таланту і величезного досвіду. Я дивився і читав багато за останні два дні. Його дуже поважають всі військові, і для нас велика честь мати його своїй команді", - сказав Трамп.

Герберт Макмастер и Дональд Трамп

Макмастер назвав це призначення великою честі, і сказав, що сподівається зробити "все можливе, щоб просувати і захищати інтереси американського народу".

Як відзначає "Голос Америки", у Пентагоні Макмастер вже тривалий час проштовхував адаптацію збройних сил США до методів "гібридної війни", які Росія використовує проти України, і нарощування готовності збройних сил США до можливого протистояння з Москвою.

Макмастеру 54 роки. Він служив в Афганістані, брав участь у війні в Перській затоці, операціях в Іраку.

Макмастер прямо заявляв, використовуючи приклади України і Криму, що філософія стримування Росії, яку сповідували США і НАТО, провалилася.

"Для того, щоб протидіяти (таким діям Росії – ред.)  нам необхідно посилення передових рубежів: з тим, щоб вже на самому початку можливого протистояння ворог поніс значні втрати", - заявляв Макмастер у 2016 році.

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку ввечері 13 лютого через скандал про контакти з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.