Олланд розкритикував Британію за відмову забирати дітей мігрантів з Франції

Вівторок, 21 лютого 2017, 12:33

Президент Франції Франсуа Олланд закликав владу Британії "взяти відповідальність" за те, аби впустити до країни дітей мігрантів, що скупчилися у Франції та бажають з’єднатися зі своїми родинами у Великій Британії.

Про це пише AFP.

"Франція виконує зобовʼязання, взяті на себе в рамках спільних європейських зусиль (з подолання проблеми нелегальної міграції. – Ред.). Ми розраховуємо, що наші партнери вчинять так само, особливо коли йдеться про неповнолітніх", – сказав Олланд на конференції з проблем дітей в зонах конфліктів.

"Я закликаю Сполучене Королівство, взяти на себе свою частку відповідальності за підлітків, що знаходяться у Франції на даний момент і мають родичів, які вже перебралися до Британії", – додав він.

Відмова нинішнього консервативного уряду Британії від виконання так званої Дублінської угоди з міграції викликала невдоволення у Франції.

Це питання було постійним дратівливим чинником у відносинах між двома країнами, ситуація лише погіршилася після рішення Великої Британії в цьому місяці закінчити прийом близько 3000 безпритульних дітей з території Європи згідно з домовленостями.

Як відомо, прем'єр-міністр Британії Тереза Мей зробила скорочення імміграції однією з пріоритетних задач з моменту вступу на посаду в липні, після рішення своєї країни вийти з Євросоюзу.

Раніше повідомлялося, що від 300 до 400 мігрантів, в основному це діти без супроводу дорослих, повернулися до Кале на півночі Франції протягом останніх кількох тижнів з надією перебратися до Великої Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.