Естонія попереджає, що росіяни провокуватимуть військових НАТО в пабах

Вівторок, 21 лютого 2017, 12:59

В Естонії побоюються, що росіяни будуть провокувати британських військовослужбовців НАТО на різні інциденти, щоб дискредитувати їх в очах місцевих жителів.

Про це заявив директор Департаменту інформації Естонії (спецслужба, підпорядкована Міноборони) Мікк Марран в інтерв'ю The Times.

За словами Маррана, британська та естонська влада обговорювали ці проблеми під час підготовки до розміщення британських військових, щоб уникнути "шпигунських ігор у дусі холодної війни".

Солдати 5-го батальйону очолять місію в Естонії, яка починається в кінці березня. Вони будуть працювати паралельно з 300 французькими військовими в одному з чотирьох багатонаціональних батальйонів НАТО.

Марран зазначив, що розміщення військових НАТО в країнах Балтії та Польщі може надати чудову можливість для Москви, щоб створити помилкове враження про західну агресію шляхом поширення фальшивих новин через дружні Кремлю ЗМІ.

 "Ми вже бачимо такі повідомлення. Існує певний рівень шуму на кшталт "місцеве населення не хоче бачити ці війська". Там буде 800 молодих британських солдатів. Люди будуть переміщатися з баз у міста. Ймовірно, будуть посиденьки в пабах. Ми не можемо виключити якихось бійок, які можуть бути спровоковані протилежною командою, як ми це називаємо в Естонії", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.