Додон хоче отримати право розпускати парламент та планує вступ у ЄАЕС

Вівторок, 21 лютого 2017, 16:24

Президент Молдови Ігор Додон має намір в найближчі дні запропонувати внесення до Конституції поправки, що дозволить президентові розпускати парламент, а також заявив про намір підписати угоду про співпрацю з Євразійський економічним Союзом.

Про це він заявив під час зустрічі з прем'єр-міністром Молдови Павелом Філіпом та спікером парламенту Андріаном Канду, повідомляється на сайті президента Молдови.

Додон поінформував Філіпа та Канду про ініціативу внести зміни до Конституції з метою розширення повноважень президента.

"Я повідомив, що буду вносити ініціативу щодо змін до Конституції з метою розширення повноважень президента у зв'язку з цим, на початку наступного тижня", - сказав він.

Крім того, Додон заявив про намір внести ініціативу до парламенту щодо проведення дострокових парламентських виборів як можна швидше.

За словами президента Молдови, 3-4 квітня поточного року можливе підписання Молдовою угоди про співпрацю з Євразійський економічним Союзом.

Раніше повідомлялося, що Додон має намір наполягати на проведенні дострокових парламентських виборів у Молдові в 2017 році.

Нагадаємо, проросійський президент Молдови Ігор Додон сподівається, що Угода про асоціацію Молдова-ЄС буде анульована Кишиневом після наступних парламентських виборів.

Також, Додон заявляв. що якщо Офіс зв’язку НАТО буде відкрито в Кишиневі в цьому році, то в наступному, після проведення парламентських виборів, його закриють.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.