Німецький суд не дозволив мігрантам з Сирії мати повноцінний статус біженця

Вівторок, 21 лютого 2017, 17:39

Німецький суд ухвалив рішення, яке передбачає, що біженці з Сирії мають у Німеччині право виключно на субсидіарну допомогу, тобто можуть отримувати дозвіл на тимчасове перебування в країні без права возз'єднання з родиною протягом перших двох років.

Про це пише Deutsche Welle.

Таким чином, Вищий адміністративний суд землі Північний Рейн-Вестфалія в Мюнстері підтвердив відповідне рішення Федерального відомства у справах міграції та біженців (BAMF).

"Суд не знайшов доказів того, що влада Сирії переслідує біженців, які повернулися, через їх тимчасове перебування в Німеччині або вважає їх ворогами режиму", – йдеться у повідомленні.

Як відзначає видання, рішення означає відхилення позову 48-річного сирійця, який вимагав дати йому так званий повний статус біженця відповідно до Женевської конвенції. В обґрунтуванні рішення йдеться про те, що позивачу в разі його повернення не загрожують порушення прав з-за його політичних чи релігійних поглядів.

Як відомо, субсидіарна допомога надається біженцям з країн, де їх життю і майну загрожує небезпека, наприклад, у разі громадянської війни, однак, немає жодних ознак індивідуальних переслідувань. Саме таку оцінку ситуації в Сирії дав суд в Мюнстері.

Суд визнав, що Сирія просто не в змозі піддати індивідуальним переслідуванням мільйони біженців залишили її.

"В іншому випадку це означало б визнати, що сирійський режим абсолютно відірваний від реальності і не здатний визнати масову втеча своїх громадян від громадянської війни", - йдеться в повідомленні суду.

Видання нагадує, що подібні рішення раніше ухвалили вищі адміністративні суди ще кількох федеральних земель Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.