МЗС Польщі: визнання Росією паспортів ОРДЛО - це подальша дестабілізація

Середа, 22 лютого 2017, 07:42

Рішення влади Росії визнавати паспорти "ДНР" і "ЛНР" є черговим підривом суверенітету України та свідченням подальших намірів Москви дестабілізувати ситуацію в Україні.

Про пише це Укрінформ.

"На переконання міністерства закордонних справ Польщі, останнє рішення Російської Федерації про визнання документів, які видаються так званими сепаратистами на частині територій Донецької та Луганської областей, які не контролюються українським урядом, є черговим кроком, який підриває суверенітет та територіальну цілісність України", – йдеться у відповіді МЗС Польщі на інформаційний запит української агенції.

Так, у заяві зовнішньополітичного відомства Польщі зазначається, що Варшава розділяє занепокоєння міжнародної спільноти і вважає, що такі дії суперечать цілям мирного процесу у східній Україні.

"Попри численні заяви про готовність до конструктивного розв'язання конфлікту, Росія вкотре продемонструвала, що її метою є дестабілізація України, а не реалізація зобов'язань, передбачених Мінськими домовленостями", – підкреслює МЗС Польщі.

Як відомо, 18 лютого сайт Кремлю оприлюднив указ за підписом президента РФ про визнання на території Російської Федерації документів, які видані громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на територіях Луганської та Донецької областей, окупованих проросійськими бойовиками.

Секретар РНБОУ Олександр Турчинов заявив, що підписанням даного указу президент РФ Володимир Путін юридично визнав квазідержавні терористичні угруповання і вийшов з "Мінського процесу".

З засудженням такого рішення вже виступили уряди Німеччини, Франції та США

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.