Парламент Нідерландів готовий підтримати ратифікацію асоціації Україна-ЄС - ЗМІ

Середа, 22 лютого 2017, 08:13

У парламенті Нідерландів (Другій палаті) є необхідна кількість голосів для того, аби палата підтримала урядовий законопроект, який пропонує ратифікувати угоду про асоціацію з Україною.

Про це пише NOS.

"Прем'єр-міністр Рютте отримує підтримку більшості в палаті. Народна партія для свободи та демократії (VVD), Трудова партія (PvdA), Демократи (D66) і Зелені ліві (GroenLinks) вирішили підтримати пропозицію про ратифікацію договору між ЄС і Україною", – йдеться у повідомленні.

Як відомо, голосування законопроекту має відбутися 23 лютого.

Додамо, за підрахунками УНІАН, Народна партія для свободи та демократії (VVD) готова підтримати асоціюю голосами всіх своїх 40 депутатів, Трудова партія (PvdA) нараховує 35 депутатів, Демократи 66 (D66) підтримають угоду своїми 12 голосами та Зелені ліві (GroenLinks), – 4 голосами. Таким чином, "за" проголосує 91 депутат.

"Проти", як відзначає УНІАН будуть голосувати соціалісти (SP) – 15 голосів, Партія за свободу (PVV) – 12 голосів та Партія для тварин (Partij voor de dieren (PvdD) – 2 голоси. Також проти висловилися малочисельні групи, що разом дає 53 голоси проти. Шість членів парламенту не надали свою позицію.

Після ухвалення у Другій палаті, документ має здобути підтримку у Сенаті.  

"Малоймовірно, що це (голосування у Сенаті – ред.) відбудеться до виборів 15 березня. Розгляд законопроекту в Сенаті займає в середньому три місяці", – відзначає видання.

Також NOS відзначає, що наразі передбачити результати голосування у Сенаті поки важко передбачити. 

Нагадаємо, в нижній палаті парламенту Нідерландів зареєстрували законодавчу пропозицію, що містить рекомендацію ухвалити закон, яким була ратифікована Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з прем'єром Нідерландів Марком Рютте озвучив очікування України щодо якнайшвидшої ратифікації Нідерландами угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.