Німецькі соціал-демократи надалі відстають від блоку Меркель - опитування

Середа, 22 лютого 2017, 09:35

Рейтинг Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) залишається наразі незмінним і є поки що трохи нижчим за рейтинг консерваторів на чолі з Меркель.

Про це з посилання на дані опитування, проведеного для журналу Stern і телекомпанії RTL, пише Reuters.

"Рейтинг СДПН залишається на рівні 31%. Таким чином, соціал-демократи переслідують консерваторів канцлера Ангели Меркель, які мають 34% підтримки за сім місяців перед федеральними виборами", – йдеться у повідомленні.

Також опитування показало, що за Меркель у випадку прямого голосування за канцлера проголосували б в 39% німців, що на один бал більше, ніж минулого тижня.

Рейтинг екс-президента Європарламенту Мартіна Шульца, який сприяв зростанню популярності СДПН після висунення його кандидатури на посаду канцлера в кінці січня, знизився на один процентний пункт – до 36%.

Агенція також відзначає, опитування Forsa показує, що анти-мігрантська "Альтернатива для Німеччини" (AfD), втратила один процентний пункт підтримки, її рейтинг знизився до 8%, Це найнижчий рівень підтримки в даному опитуванні протягом семи місяців.

Крайні ліві з Linke залишилися на 8%, зелені також мають свої незмінні 7%, тоді як ліберальні вільні демократи (ВДП) здобули один процентний пункт, їх рейтинг піднявся до 6%, що дозволяє їм подолати  5-відсотковий бар'єр, необхідний для проходження в парламент.

Опитування було проведене в період з 13 по 17 лютого. Опитано було 2 502 особи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.