Макрон назвав Лондон "шостим за величиною французьким містом"

Середа, 22 лютого 2017, 13:38

Незалежний кандидат у президенти Франції Еммануель Макрон назвав Лондон шостим за величиною французьким містом, намагаючись знайти підтримку серед сотень тисяч своїх співгромадян по інший бік Ла-Маншу.

Про це він заявив на тритисячному мітингу в центрі британської столиці, передає Standard.co.uk.

Повідомляється, що назва "шосте місто" була спочатку придумана колишнім мером Борисом Джонсоном після різкого збільшення кількості громадян Франції у Лондоні.

Кілька років тому Джонсон заявив, що якщо у місті проживає 250 тисяч французів, то він був мером "шостого за величиною французького міста на землі".

"Я радий бути тут... у шостому за величиною французькому місті. Тому що важливо, щоб ви, французи, сказали своє слово щодо долі країни в критичний момент її історії", - сказав він.

"Тому бути тут дуже важливо", - додав він.

Він розповів про свою дилему щодо візиту до Лондона, оскільки був під тиском кампанії у Франції та ризикував, що його поїздка сприйметься лише як спроба зібрати кошти.

Повідомляється, що перед цим Макрон провів зустріч з прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей.

Нагадаємо, незалежний кандидат у президенти Франції Еммануель Макрон заявляв, що буде непохитним парламентером на переговорах про вихід Британії з Євросоюзу, в разі перемоги на виборах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.