Депутати Сейму Польщі не підтримали відставку маршалка Кухцінського

Середа, 22 лютого 2017, 13:52

Сейм не погодився відправити у відставку маршалка Марека Кухцінського, як того вимагали опозиційні депутати.

Про це повідомляє Rzeczpospolita.

"За відставку Кухцінського проголосували 174 депутати, проти –  241 депутат. Утрималися 24 депутати", – йдеться у повідомленні.

Додамо, що постанову про відставку Кухцінського було запропоновано депутатами опозиційної "Громадянської платформи".

Варто зазначити, що за регламентом, Сейм обирає спікера абсолютною більшістю голосів за присутності не менше як половини депутатів.

Нагадаємо, наприкінці минулого року правляча партія Польщі "Право і Справедливість" заявила про намір створити при Сеймі медійний центр, який стане ключовим місцем взаємодії політиків і журналістів. Такі плани викликали масові протести журналістів та опозиції.

Польська опозиція 16 грудня заблокувала трибуну Сейму, протестуючи, в тому числі, й проти нових правил роботи журналістів.

Після цього  спікер Сейму Марек Кухцінський переніс засідання до колонної зали Сейму, де правляча партія ПіС провела голосування за проект держбюджету Польщі 2017 року вручну, а також проголосувала закон, який зменшує соціальні гарантії для ветеранів спецслужб соціалістичної Польщі.

Опозиція протягом певного періоду часу протестувала проти таких дій Кухцінського, називала їх незаконними, і, у звʼязку з цим, зрештою, почала наполягати на відставці нинішнього маршалку Сейму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: