Ердоган очікує на зустріч із Трампом якнайшвидше, але не пізніше травня

Середа, 22 лютого 2017, 15:31

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган очікує на зустріч з президентом США Дональдом Трампом не пізніше травня, коли має відбутися саміт НАТО.

Про це заявив прес-секретар Ердогана Ібрагім Калін, передає Daily Sabah.

За його словами, Туреччина має намір продовжувати операцію "Щит Євфрату", яка розпочалася у серпні 2016 року, щоб очистити кордон Туреччини з Сирією від терористичних угруповань, таких як ІДІЛ та сирійські курди. Крім того, він знову заявив, що Туреччина готова очистити Ракку після того, як повністю буде звільнено місто Ель-Баб.

Калін додав, що Туреччина в даний час знаходиться в контакті з адміністрацією Трампа, та надала необхідні докази того, що курди, зокрема Загони народної самооборони (PYD) продовжують діяти на західному березі річки Євфрат, попри запевнення США в тому, що вони залишать цю територію.

Калін заявив, що вони намагаються організувати зустріч якомога швидше, зазначивши, що Трамп та Ердоган зустрінуться не пізніше травня, оскільки обидва будуть присутні на саміті НАТО.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп зустрінеться з іншими лідерами країн НАТО в Брюсселі 25 травня 2017 року.

Нагадаємо, на початку лютого президент США Дональд Трамп вперше провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, під час якої запевнив, що "США підтримують Туреччину як стратегічного партнера і союзника по НАТО".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: