В МЗС кажуть, що Німеччина знає про вину РФ у зриві перемир’я

Четвер, 23 лютого 2017, 12:42

Політичний директор МЗС України Олексій Макеєв вважає, що офіційний Берлін усвідомлює відповідальність РФ за зрив чергової домовленості про перемир’я на Донбасі.

Про це він заявив в коментарі журналістам в Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Коментуючи заклик глави МЗС Німеччини Зігмара Габріеля щодо дотримання перемир’я, він висловив упевненість, що заклик спрямований російській стороні.

"Ми в тій ситуації, коли РФ засвідчує, що не має ніякого бажання виконувати Мінські домовленості, і це підтвердив указ Путіна про визнання паспортів ОРДЛО. Це засвідчує, що Москва своїми агресивними діями зриває мінський і нормандський процеси. Відповідно, заклик Габріеля був адресований стороні РФ", - заявив Макеєв.

Представник МЗС також наголосив, що Україна готова до початку перемир’я.

"Українська сторона неодноразово проголошувала режим припинення вогню. На жаль, ми не бачимо таких наказів і вказівок з боку Кремля", - заявив він.

Нагадаємо, указ президента Росії Володимира Путіна про визнання документів, виданих самопроголошеною "владою" ОРДЛО, був підписаний до початку переговорів у Нормандському форматі, однак делегаціям не було про нього відомо.

Раніше повідомлялося, що 18 лютого міністри закордонних справ Німеччини та Франції заявили про домовленість щодо припинення вогню та розведення озброєння, наголосивши, що її виконання буде передумовою початку політичного процесу.  Було погоджено, що режим припинення вогню розпочнеться з 20 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.