У Данії вперше за 46 років чоловіка судитимуть за богохульство через спалення Корану

Четвер, 23 лютого 2017, 13:58

Чоловік, який зняв на відео спалення Корану, стане першою людиною в Данії за останні 46 років, якій висунуто звинувачення згідно із законом про богохульство.

Про це повідомляє The Local.

42-річний чоловік зняв на відео, як він спалює примірник священної книги Ісламу на задньому дворі свого будинку в грудні 2015 року. Потім він виклав відео в антиісламській групі у Facebook разом зі словами: "Уявіть, що це ваш сусід: він смердить, коли горить".

"Це подання прокурора про обставини, пов'язані зі спаленням священних книг, таких як Біблія і Коран, що в деяких випадках може бути порушенням Положення про богохульство, яке охоплює громадське презирство або глузування над релігією", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Це лише четвертий випадок в історії Данії, коли когось намагаються притягнути до відповідальності за богохульство, остання подібна справа була у 1971 році.

Слід зазначити, що прокуратура Данії відмовилася посилатися на закони країни про блюзнірство у 2006 році, коли одна з газет опублікувала 12 карикатур на пророка Мухаммеда.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.