Туреччина направила генпрокурору США листа щодо екстрадиції Гюлена

Четвер, 23 лютого 2017, 14:27

Міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг направив новому генеральному прокурору США Джеффу Сешнсу листа з проханням про екстрадицію Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара підозрює в організації спроби державного перевороту в липні 2016 року.

Про це повідомляє турецьке агентство Anadolu, у розпорядженні якого опинилася копія листа.

Бекір Боздаг заявив, що повернення Фетхуллаха Гюлена, який перебуває у Пенсильванії, до Туреччини буде значним внеском у розвиток двосторонніх відносин між Туреччиною та США.

"Екстрадиція Гюлена значною мірою сприятиме розвитку двосторонніх відносин між двома країнами", - йдеться у листі Боздага до генпрокурора США, який був затверджений на посаді 8 лютого.

"Згідно з двосторонніми угодами між нами, завершення процесу попереднього арешту та швидкої екстрадиції є важливим", - написав він.

"Тому, я хотів би заявити, що наше співробітництво щодо усіх видів терористичної загрози для наших країн дозволить поліпшити наші двосторонні відносини", - йдеться у листі міністра юстиції Туреччини.

Нагадаємо, у Туреччині очікують від нової адміністрації США президента Дональда Трампа екстрадиції опозиційного проповідника Фетхуллаха Гюлена та припинення співпраці з сирійськими курдами проти "Ісламської держави".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.