Посол Польщі: визнання РФ документів ОРДЛО - крок назад у виконанні "Мінська"

Четвер, 23 лютого 2017, 14:42

Надзвичайний і повноважний посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло засудив визнання Російською Федерацією документів окупаційних режимів "ЛНР" та "ДНР" та вважає, що це є кроком назад у виконанні Мінських угод. 

Про це посол сказав сьогодні журналістам у Києві, передає УНІАН

"У Польщі від початку така позиція: Росія є агресором, і потрібно продовжувати санкції, якщо вона не виконуватиме Мінські угоди", - заявив він.

"Щодо "паспортів" ("Л/ДНР") польська позиція дуже критична - це, можна сказати, крок не в напрямку Мінських домовленостей, а в протилежний бік", - додав посол.

Нещодавно в МЗС Польщі заявили, що рішення влади Росії визнавати паспорти "ДНР" і "ЛНР" є черговим підривом суверенітету України та свідченням подальших намірів Москви дестабілізувати ситуацію в Україні.

Як відомо, 18 лютого сайт Кремля оприлюднив указ за підписом президента РФ про визнання на території Російської Федерації документів, які видані громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на територіях Луганської та Донецької областей, окупованих проросійськими бойовиками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.