ФБР відмовилося спростувати інформацію про зв'язки радників Трампа з РФ

П'ятниця, 24 лютого 2017, 09:29

ФБР відхилило недавнє прохання Білого дому публічно спростовувати повідомлення ЗМІ про зв'язки між радниками Дональда Трампа та росіянами, про які стало відомо американській розвідці під час президентської кампанії 2016 року.

Про це повідомляє CNN з посиланням американських чиновників, знайомих із ситуацією.

Проте офіційний представник Білого дому заявив напередодні, що запит був зроблений тільки після того, як ФБР повідомило Білий дім про те, що вони не вірять, що інформація про зв'язки радників з РФ була точною.

Повідомляється, що представники Білого дому звернулися по допомогу в ФБР та інші органи, що розслідують справу щодо Росії, для того, щоб вони повідомили, що інформація у ЗМІ була неправдивою та що не було жодних контактів.

Зазначається, що такий запит від Білого дому є порушенням процедури, яка обмежує зв'язок з ФБР на час проведення слідчих дій.

"Ми не намагалися спростувати цю історію. Ми попросили їх розповісти правду", - сказав прес-секретар Білого дому Шон Спайсер.

ФБР відмовилися коментувати дану інформацію.

Раніше повідомлялося, що під час виборчої кампанії консультанти високого рівня, близькі до теперішнього президента США Дональда Трампа, були на постійному зв'язку з росіянами - теперішніми та колишніми представниками спецслужби, які відомі американській розвідці.

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку ввечері 13 лютого через скандал про контакти з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.