Греція очікує запит на екстрадицію двох турецьких військових-втікачів

П'ятниця, 24 лютого 2017, 14:25

Влада Греції заявляє, що очікує від Туреччини офіційного запиту на екстрадицію для двох військових, які просили притулку в Греції.

Про це повідомляє Reuters.

Ці двоє чоловіків, які виявилися військовослужбовцями, нелегально пробралися до Північної Греції та звернулися з клопотанням про надання притулку 20 лютого. В Туреччині їх підозрюють у причетності до минулорічної спроби перевороту.

"Греція засудила спробу перевороту від самого початку, тому рішення щодо таких втікачів суди Греції будуть ухвалювати, виходячи з грецьких законів та міжнародних конвенцій про екстрадицію", – так прокоментував ситуацію міністр оборони Греції Панос Камменос.

Нагадаємо, Верховний суд Греції 26 січня відхилив запит про екстрадицію 8 турецьких військових, які втекли до Греції у липні 2016 року та звинувачуються Анкарою в участі у змові з метою державного перевороту.

Згодом у Туреччині заявили, що вживатимуть всіх необхідних заходів у відповідь на відмову Греції видати турецькій владі солдатів, що втекли після спроби перевороту.

Нещодавно міністерство юстиції Туреччини направило другий запит про екстрадицію військових, які втекли з країни після спроби перевороту, через день після того, як грецький суд відмовився їх видавати.

Як відомо, після спроби перевороту 15 липня 2016 року вісім турецьких військових втекли до Греції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.