Тепер Китай, а не США, є головним торговим партнером Німеччини

П'ятниця, 24 лютого 2017, 14:56

Згідно з даними німецького Національного статистичного управління, тепер Китай, а не Сполучені Штати Америки є найважливішим торговим партнером Німеччини.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У 2016 році Китай вперше став найважливішим торговим партнером Німеччини, витіснивши США, які тепер знаходяться на третьому місці після Франції.

"А оскільки в порядку денному Вашингтона наразі політика протекціонізму, то це навряд чи змінить ситуацію", - зазначає видання.

За інформацією Reuters, яке посилається на дані Національного статистичного Управління, німецький імпорт та експорт в Китаї зріс до 170 млрд євро ($180 млрд).

Франція залишалася другим найбільш важливим бізнес-партнером для Німеччини з загальним обсягом торгівлі 167 млрд євро, далі йдуть США з об'ємом до 165 млрд євро.

Раніше повідомлялося, що Пітер Наварро, глава нової Національної торговельної ради США, заявив, що валюта євро стала "прихованою німецькою маркою", а її занижений курс дає ФРН перевагу над її основними торговими партнерами.

Нагадаємо, Німеччина заявляє про намір стати на захист принципів вільної торгівлі у світі та обіцяє використати для цього можливості, які має країна, що головує в G20.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: