Теракти у Хомсі скоїли колишні союзники Аль-Каїди, загинув один із генералів Асада

Субота, 25 лютого 2017, 12:18

Відповідальність за теракти в сирійському місті Хомс взяла на себе група джихадистів "Тахрір Аль-Шам", яка раніше була пов'язана з "Аль-Каїдою".

Про це повідомляє Reuters.

Група розповсюдила повідомлення в своєму каналі в Telegram, що "п'ять терористів-смертників атакували два відділення служби державної безпеки та військової безпеки в Хомсі".

"Тахрір аль-Шам" була сформована на початку цього року з декількох груп, включаючи Джабхат Аль-Шам", яка раніше була відома як "Фронт ан-Нусра" і була сирійською гілкою "Аль-Каїди".

Група воювала з іншими повстанськими групами, включаючи деякі, які ведуть бойові дії під прапорами "Вільної сирійської армії", а також з угрупованнями, пов'язаними з "Ісламським державою", на північному заході Сирії.

За даними державного сирійського агентства SANA, під час нападу загинув начальник розвідки провінції Хомс, бригадний генерал Хасан Даабуль, який був близькою довіреною особою президента Башара Асада.

Губернатор провінції Хомс Таляль аль-Барразы заявив, що в результаті терактів загинули 32 людини, і 24 отримали поранення.

При цьому спостерігачі повідомляють, що терористи вбили 29 осіб, включаючи генерала Даабуля, біля одного будинку, і ще 12 людей біля другого будівлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.