Прем'єр Туреччини почав кампанію за зміцнення повноважень Ердогана

Субота, 25 лютого 2017, 14:18

Прем'єр-міністр Туреччини офіційно дав старт кампанії правлячої партії на користь голосування на референдумі за встановлення в країні  президентської системи правління.

Про це повідомляє Associated Press.

Прем'єр Біналі Йилдирим офіційно почав агітацію в субботу, заявивши, що запропонована нова система збудує сильну Туреччину, здатну подолати терористичну загрозу і зробити економіку більш надійною.

"Ми робимо перші кроки на шляху майбутнього до могутньої Туреччини", - сказав Йилдирим.

Голосування на референдумі відбудеться 16 квітня. В разі затвердження змін, президент отримає практично необмежену владу в країні.

Президент стане також главою уряду, а пасада прем'єр-міністра буде скасована. Президент отримає право призначати віце-президента, міністрів, частину членів Колегії суддів і прокурорів. 

Противники реформи кажуть, що запропонована система передбачає занадто мало стримувань і противаг для влади Реджепа Тайіпа Ердогана.

Нагадаємо, 21 січня турецький парламент схвалив законопроект про внесення поправок до конституції, що розширюють повноваження президента країни.

Детальніше про турецьку конституційну реформу, що дозволить розширити повноваження президента країни Реджепа Таїпа Ердогана, читайте у статті на ЄвроПравді: "Нова турецька республіка: мрії та дії Реджепа Ердогана"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.