Заплановані неофіційні переговори між КНДР та США скасовані - ЗМІ

Субота, 25 лютого 2017, 15:39

Плани щодо першої зустрічі між Північною Кореєю і США після того, як президент Дональд Трамп вступив на посаду, були скасовані після того, як Держдепартамент відмовив у видачі візи посланцю з Пхеньяна.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Переговори між високопоставленим посланцем Міністерства закордонних справ КНДР Чхве Син Хі і колишніми американськими чиновниками були заплановані на 1 та 2 березня в Нью-Йорку, в готелі неподалік від штаб-квартири ООН, де Північна Корея має свою місію.

Переговори були відкладені після того, як Чхве було відмовлено у візі.

Невідомо, що змусило Держдепартамент відмовити у видачі візи, але можливо зіграли свою роль випробувальні запуски північнокорейських балістичних ракет 12 лютогоі вбивство зведеного брата північнокорейського лідера Кім Чен Ина в Малайзії.

Офіційний представник Держдепартаменту США спростував інформацію про те, що переговори були заплановані.

"Уряд США не планує брати участь у переговорах в Нью-Йорку", - сказав чиновник, відмовляючись коментувати інцидент із відмовою у видачі візи.

Зустріч в Нью-Йорку мала стати першим візитом високопоставленого представника Північної Кореї до США з 2011 року і першим контактом між представниками США та КНДР за президентства Трампа.

Генерал Чхве, директор Північно-американського відділу в МЗС КНДР, раніше зустрічався з  чиновниками США, останній раз в листопаді в Женеві для проведення неофіційних дискусій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.