У кількох містах Білорусі мітингували проти "закону про дармоїдство"

Неділя, 26 лютого 2017, 15:18

У кількох містах Білорусі, а саме у Барановичах, Бобруйську, Бресті і Вітебську відбулися акції проти декрету "про дармоїдство", тобто декрету №3 "Про попередження соціального утриманства".

Про це повідомляє БелаПАН.

За інформацією видання, у Бресті близько 350 людей пройшли центральними вулицями з вимогою скасувати декрет "про дармоїдство". Учасники мітингу "говорили про економічну неспроможність влади, проблеми з працевлаштуванням, низьку зарплату і вимагали скасування декрету. Під час акції також проходив збір підписів за скасування декрету.

У місті Барановичі на аналогічну акцію зібралося близько 300 осіб. Тоді як в Бобруйську участь в акції взяли до 1000 осіб. Учасники мітингу скандували: "Ганьба", "Лукашенко, йди", "Роботу!"

"Найбільш численна акція протесту (1 200-1 500 осіб) відбулася у Вітебську. Протестуючі пройшли центральними вулицями міста до площі Леніна, де відбувся стихійний мітинг. Люди також вимагають повного скасування декрету і заявили про намір проводити нові акції протесту", – йдеться у повідомленні.

Видання також відзначає, що акції відбулися мирно, "численні співробітники правоохоронних органів у штатському не втручалися в події".

Варто відзначати, що декрет №3, ухвалений в Білорусі 2 квітня 2015 року, зобов'язує громадян країни, які постійно проживають на території країни іноземних громадян, а також осіб без громадянства, які не брали участь у фінансуванні державних витрат або брали участь у такому фінансуванні менше 183 календарних днів у минулому році, сплачувати збір до 20 базових величин.

Президент країни Олександр Лукашенко 3 лютого цього року заявив, що декретом обурилася лише невелика частина населення і скасовувати його не слід. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.