ЄС розширив санкції проти КНДР через ядерні випробування

Понеділок, 27 лютого 2017, 11:44

Рада ЄС 27 лютого 2017 року схвалила рішення про запровадження додаткових обмежувальних заходів щодо Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР).

Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС.

"Правові акти встановлюють додаткові обмежувальні заходи, запроваджені резолюцією Ради Безпеки ООН (РБ ООН) №2321, ухваленій 30 листопада 2016 року", – йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що санкції охоплюють обмеження на операції з постачання вугілля, чавуну і залізної руди з КНДР, а також заборону на імпорт міді, нікелю, срібла, цинку в КНДР.

"Заходи включають заборону на експорт нових вертольотів і суден до КНДР, посилення існуючих обмежень у транспортному секторі, а також у фінансовому секторі, зокрема, заборону дипломатичним представникам КНДР мати більше одного банківського рахунку в ЄС та обмеження щодо використання нерухомого майна КНДР в ЄС", – додали у прес-службі Ради ЄС.

Також рішення передбачає, що держави-члени мають вжити додаткових, аби запобігати навчанню та професійній підготовці громадян КНДР з дисциплін, які можуть сприяти в КНДР ядерній зброї і балістичним ракетним програмам, а також призупинити науково-технічне співробітництво за участю осіб або груп - представників КНДР, за винятком медичних обмінів.

Раніше повідомлялося, що Рада Безпеки ООН одноголосно засудила нещодавнє ракетне випробування Пхеньяна, назвавши його "серйозним порушенням" резолюцій ООН.

Нагадаємо, минулого року КНДР здійснила вісім спроб тестового запуску балістичних ракет середньої дальності, з яких тільки один був успішним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.