Вибори у Франції: нові звинувачення у скандалі з партією Ле Пен

Понеділок, 27 лютого 2017, 14:36

Колишній помічник французького ультраправого кандидата в президенти Марін Ле Пен зробив нові заяви про шахрайські дії у процесі фінансування партії.

Про це повідомляє ВВС.

Гаель Нофрі заявив, що в 2012 році "Національний фронт" найняв його в команду кандидата в президенти Марін Ле Пен, використавши фіктивний контракт Європейського парламенту. Очевидно, це було зроблено для того, щоб уникнути декларування витрат на виборчу кампанію.

"У 2012 році мені сказали: є проблема, ми повинні робити це через контракт Європейського парламенту. Я відмовився", - сказав Нофрі.

Пізніше в 2012 році, за словами Нофрі, він отримав контракт на роботу з бухгалтером "Національного фронту" Ніколя Кроше.

Зараз Нофрі працює в Ніцці муніципальним радником правоцентристської партії "Республіканців".

Французький сайт Mediapart повідомив, що слідчі знайшли докази, що Нофрі щомісяця з 2012 року отримував виплати у сумі 4500 євро в якості помічника депутата Європарламенту Жан-Марі Ле Пена, батька Марін Ле Пен.

Сам Нофрі спростовує цю інформацію. "Я ніколи не був помічником Жан-Марі Ле Пена", - сказав він.

Нагадаємо, поліція взяла під варту охоронця і голову передвиборчого штабу кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен у справі про нецільове використання коштів ЄС.

Європейське бюро з боротьби з шахрайством (OLAF) раніше встановило, що голова партійного кабінету Катрін Грізе і охоронець Тьєрі Леж’є були фіктивно найняті в якості помічників європарламентаря.

Грізе заробила 298,5 тисячі євро, які Ле Пен повинна була відшкодувати до 31 січня, але не зробила цього. Заробіток Леж’є в розмірі 41,5 тисячі євро необхідно повернути до 28 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.