У столиці Хорватії неонацисти пройшли маршем на підтримку Трампа

фото
Понеділок, 27 лютого 2017, 16:39

Посольство США у Хорватії засудило проведення маршу на підтримку Дональда Трампа, організованого невеликою хорватською ультраправою партією, під час якого використовувався неонацистський прапор.

Про це повідомляє Balkan Insight.

У неділю в центрі Загреба близько 30 представників "Автохтонної хорватської партії правих" (A-HSP) пройшли маршем, щоб, за їхніми словами, продемонструвати підтримку президента США Дональд Трампа.

 

Учасники маршу несли прапори США, Хорватії, а також фашистської організації "Усташі", яка діяла в країні під час Другої світової війни.

Вони також несли прапори партії, на яких було розміщене гасло "Усташі" - "Za dom spremni" ("Готові за батьківщину"), а також прапор неонацистської Націонал-демократичної партії Німеччини.

Хорватський уряд також засудив проведення маршу. Попри те, що заявка на проведення була офіційно подана в поліції, лідер A-HSP був затриманий за вигуки "Za dom spremni", що вважається правопорушенням відповідно до хорватських законів.

Він пояснив, що його партія підтримує Трампа через політику американського президента, особливо його антиімміграційну і анти європейську позиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: