Візит Ердогана до Австрії для агітації за референдум буде небажаним - Курц

Понеділок, 27 лютого 2017, 19:32

В Австрії не будуть раді президенту Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогану, якщо він приїде для проведення агітаційних заходів напередодні референдуму щодо зміцнення його повноважень.

Про це заявив міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц, повідомляє The Local.

Курц заявив, що агітація Ердогана за спірний референдум "збільшить тертя" в Австрії та "перешкоджатиме інтеграції" турецької меншини, яка становить 360 тисяч осіб, включаючи 117 тисяч громадян Туреччини.

"Передвиборні заходи не вітаються. Звичайно, президент Туреччини, як і інші високопоставлені політики, може здійснити двосторонній візит до Європи і Австрію для переговорів з високопоставленими чиновниками", - сказав Курц.

"Але ми однозначно відкидаємо проведення турецької кампанії і поляризацію в Австрію", - додав Курц.

Міністр зазначив, що попередні візити Ердогана до Австрії та Німеччині створили "напруженість" між його прихильниками і турками курдського походження, які посилилися після спроби перевороту в липні минулого року.

Раніше прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим, який сам виступав на мітингу в німецькому місті Оберхаузен, заявив, що Ердоган планував кампанію в країнах ЄС.

Нагадаємо, 21 січня турецький парламент схвалив законопроект про внесення поправок до конституції, що розширюють повноваження президента країни.

Голосування на референдумі відбудеться 16 квітня. В разі затвердження змін, президент отримає практично необмежену владу в країні.

Детальніше про турецьку конституційну реформу, що дозволить розширити повноваження президента країни Реджепа Таїпа Ердогана, читайте у статті на ЄвроПравді: "Нова турецька республіка: мрії та дії Реджепа Ердогана"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: