Кібератаки на міністерства в Австрії здійснював із США турецький хакер - ЗМІ

Понеділок, 27 лютого 2017, 20:19

Кібератаки на сайти державних установ та об'єктів інфраструктури Австрії здійснював виходець з Туреччини, який проживав в американському штаті Кентуккі.

Про це повідомляє австрійське видання Kurier.

Перша серйозна кібератака сталася 2 вересня минулого року на сервера аеропорту Відня, через тиждень сталася одна з найбільших в історії країни атак на сервер Центрального банку.

У минулому році кібератакам також піддалися сайт Міноборони і МЗС. На початку цього року хакери атакували сервери австрійського парламенту.

Військова розвідка Австрії встановала, що за атаками стоїть хакер Арслан А. (під псевдонімом "Генерал Аслан"), який протягом останніх років проживав у місті Боулінг-Грін в комфортабельному особняку зі своїм братом і двоюрідною сестрою.

Він називає себе експертом з питань кібербезпеки. На сторінках у соцмережах він також регулярно демонстрував свої фотографії у формі десантника під час навчань на військових базах в Туреччині.

Передбачається, що він здійснював атаки не тільки на австрійські відомства, але і на комп'ютерні сервери в Ізраїлі, Іраку і США у відповідь на критику турецького уряду.

Австрійські військові передали інформацію про ймовірного кіберзлочинця колегам із США. Після цього профілі Арслана стали зникати з соціальних мереж, будинок виставлений на продаж, а сам хакер зник.

Військова розвідка Австрії передала матеріали справи до прокуратури Відня, не виключено, що буде виданий міжнародний ордер на його арешт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.